Empatisch Coachen

Met de opleiding Empatisch Coachen vergroot je jouw empatisch vermogen. En kan je vanuit neutraliteit als coach omgaan met alles wat jouw cliënt met zich meebrengt. Zonder oordeel en meer gericht op het proces dan op de inhoud van het coachingsgesprek. Daarbij maak je gebruik van jouw intuïtieve talenten, coachingskennis en coachingservaring die je tot nu toe hebt opgedaan. Waarmee deze opleiding naadloos aansluit bij waar jij nu staat als coach of therapeut!

Vragen waar je in jouw praktijk ongetwijfeld ook tegenaan bent gelopen komen in deze opleiding aan de orde, zoals:

 • Wat gebeurt er nu echt met de cliënt?
 • Wat is de achterliggende behoefte bij het probleem dat nu wordt besproken?
 • Wat gebeurt er tussen cliënt en mij als coach?
 • Wat ik intuïtief aanvoel, is dat juist en kan ik dat ook gebruiken?

Bij het woord ‘empathie’ hebben wij allemaal wel een bepaald gevoel of beeld. Letterlijk betekent het ‘het vermogen van iemand om zich in de gedachten- en belevingswereld van anderen te kunnen inleven’. Vaak hoor je ook mensen zeggen dat ze dit in hoge mate bezitten. Soms zelfs zo sterk dat ze aangeven er ‘last’ van te hebben.

Van echte empathie zal je echter niet snel last hebben. Wat je voelt is immers niet van jou maar van je cliënt. En om dat te kunnen ervaren is het zaak dat jij als coach neutraal bent, dat je kunt ‘laten zijn wat er is’. Deze neutraliteit bereik je door het verder loslaten van jouw eigen overtuigingen, oordelen, gevoeligheden en ‘ego’ en het vertrouwen op jouw intuïtieve ingevingen. Waardoor de coachingsgesprekken meer diepgang en betekenis krijgen voor jouw cliënten.

De opleiding Empatisch Coachen is zeer praktijkgericht. In elke les staat één casusbespreking centraal. Deze casus wordt voorbereid en ingebracht door een deelnemer en is afkomstig uit zijn/haar eigen praktijk. De casus wordt besproken en behandeld in de groep en teruggekoppeld naar de inbrengende deelnemer.

Daarbij ontvangt de deelnemer van de groep feedback op zijn/haar houding, gedrag en handelen in deze casus. Voor iedereen is dit een zeer leerzame ervaring.

Bij het werken aan de praktijkcasus wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van je intuïtie, het doorzien van het coachingsproces, overdracht- en tegenoverdrachtsituaties, empathisch reageren en het gebruik van humor en creativiteit tijdens het coachen.

Spreekt dit je aan en ben jij toe aan de volgende stap in jouw coachings carrière? Schrijf je dan snel in voor de opleiding Empatisch Coachen!

 • Praktische informatie opleiding Empatisch Coachen

  Aantal bijeenkomsten: 10, exclusief persoonlijke intake en eindgesprek met Conny Lubbersen.
  Plaats: Bilthoven.
  Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 10.
  Vereiste aan deelname: afgeronde coachingsopleiding  op HBO niveau of relevante therapie-opleiding met stevige coachingsbasis.

 • Lesroosters

  Amersfoort
  Empathisch Coachen: wordt nog bekendgemaakt

 • Studiebelasting

  Studiebelasting bestaat uit het bijwonen van de bijeenkomsten, het voorbereiden van een eigen casus, het deelnemen aan intervisiebijeenkomsten (1 x per maand) en het schrijven van een reflectieverslag van elke bijeenkomst. Gemiddelde studiebelasting is 12 uur per maand.

 • Studiekosten

  Kosten voor de opleiding Empatisch Coachen zijn € 1.495,-
  Je kunt de studiekosten voor deze opleiding op twee manieren voldoen:
  In één keer € 1.495,-.
  In twee termijnen van € 825,-. Totale bedrag is € 1.650,-.
  De studiekosten zijn:
  inclusief koffie en thee
  inclusief lesmateriaal
  inclusief studiebegeleiding
  Maximaal aantal mensen in een groep: 10
  Minimaal aantal mensen in een groep: 8
  Belastingaftrek
  De kosten van de opleiding kunnen worden opgevoerd als scholingskosten bij je eigen praktijkboekhouding
  BTW
  Vanaf 15 november 2010 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.
  Bij- en nascholing
  De opleiding Empatisch Coachen is geaccrediteerd door KTNO voor BATC, VBAG en LVNG als bijscholing. Als je lid bent van een beroepsvereniging kan je met deze opleiding voldoen aan de jaarlijkse verplichte bijscholingsinspanning.

Docent/begeleider: Conny Lubbersen.

Docent(en)

Conny Lubbersen

Korte omschrijving

Vervolgopleiding voor coaches en therapeuten die hun empatisch vermogen willen versterken. Zonder oordeel en meer gericht op het proces dan op de inhoud van het coachingsgesprek. Daarbij maak je gebruik van jouw intuïtieve talenten en al aanwezige coachingskennis en coachingservaring.

Dit leer je
 • Meer neutraliteit in jouw houding als coach
 • Verder loslaten van jouw eigen overtuigingen, oordelen, gevoeligheden en ‘ego’
 • Vertrouwen op jouw intuïtieve ingevingen
 • Verrijking van het inzicht in eigen houding, gedrag en handelen als coach
 • Doorzien van het coachingsproces, overdracht- en tegenoverdrachtsituaties, empathisch reageren en het gebruik van humor en creativiteit tijdens het coachen