Marieke Anne Kamp

Marieke Anne Kamp, directeur, coach, docent Persoonlijke Ontwikkeling.

“Voelen, daar gaat het bij mij om. Voelen of ik de juiste dingen doe, voelen hoe ik in verbinding ben met een ander, voelen hoe het met mijzelf is. En om goed te kunnen voelen is rust en aandacht nodig. Als oprichtster van de Academie voor Holistisch Coachen heb ik dit altijd voor ogen gehad. Een opleiding aanbieden waarin mensen niet alleen belangrijke vaardigheden leren, maar ook zichzelf leren kennen en leren accepteren. Om te gaan vertrouwen op hun gevoel en van daaruit hun werk te gaan doen. Lichaam en geest verbinden is daarbij de kern. ‘Holistisch’ wordt dat ook genoemd. Niet alleen kijken naar een detail maar naar de gehele mens en zijn of haar gedrag, motivaties, overtuigingen en emoties. En ook een kijkje nemen in het verleden van een individu. Wat heb je meegemaakt waar je nu misschien nog last van hebt en jouw functioneren mede bepaalt. Door aandacht te geven aan dat wat er is mag alles er zijn en dat maakt het leven een stuk makkelijker.

In mijn eigen zoektocht heb ik veel opleidingen gevolgd, mijn eigen ‘zweefmolen’ zogezegd. Vele opleidingen en cursussen heb ik in de jaren gevolgd. Officieel ben ik energetisch therapeut, masseur en  ademcoach. Maar ook gediplomeerd boekhouder, salarisadministrateur en ondernemer. Je ziet, ik heb ook zo mijn achtergrond en verleden. Waar ik nu profijt van heb als directeur van de Academie voor Holistisch Coachen.

Voelen’ is wat ik niet alleen binnen de Academie inbreng. Ook thuis, bij mijn drie kinderen en partner, geven wij daar invulling aan. Of proberen dat te doen, want erg makkelijk is dat soms niet met 3 pubers. Maar de liefde voor elkaar brengt ook verbinding en veel vreugde. En dat geeft mij weer energie om door te gaan en de Academie verder uit te bouwen. Zodat ik mijn droom en passie kan verwezenlijken om zoveel mogelijk mensen het vak holistisch coach bij te brengen.

Professionals die op hun manier een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vak coaching op holistische wijze. Voor mij werkt dat als een olievlek om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen te helpen om een prettiger en beter leven te leiden.