CONNY LUBBERSEN

Docent coachingsvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en leefstijl & gezondheid.

“In het dagelijks leven ben ik op de eerste plaats moeder van twee dochters. Mijn kinderen, mijn huis… mijn basis moet goed zijn. De goede energie in ons leven wil ik doorgeven aan andere mensen: mensen die vastzitten in hun dagelijks leven. Om dat werk te kunnen doen, is het belangrijk dat je goed in je vel zit en dat je hoofd leeg is. Ik werk vier dagen in de week in mijn praktijk. Daarbij gebruik ik hypnotherapie, RET en NLP. Maar wat het belangrijkst is, is vooral luisteren en de juiste vragen stellen. Er volledig voor de ander kunnen zijn.

Als jong meisje wilde ik graag het onderwijs in, maar toen ik de pabo wilde gaan doen, was daar bijna geen werk in te vinden. Ik ging een secretaresse-opleiding volgen. De eerste keer dat ik daarna solliciteerde, werd ik direct aangenomen. Ik wilde eigenlijk verder studeren, maar het uitzicht op je eigen geld verdienen was ook leuk. In die baan merkte ik dat mensen mij vaak in vertrouwen namen en hun verhaal aan me vertelden. In latere banen gebeurde dat steeds meer. Ik kon alleen maar luisteren. Ik wilde er iets mee kunnen doen.

Van mijn moeder kreeg ik een voetzoolreflexbehandeling cadeau. Na de behandeling had ik een bijzondere ervaring. Ik zag alle kleuren van de chakra’s en kon die ook benoemen, terwijl ik daar helemaal niets van wist. Niet veel later deed ik een cursus intuïtief ontwikkelen. Dat was echt thuiskomen voor mij. Eén grote herkenning. Ik hoefde niets te leren. Ik hoefde het me alleen maar te herinneren. Daarna ben ik een opleiding counseling en een vierjarige opleiding aan de academie voor eclectische en integratieve psychotherapie gaan doen. In 2001, nog tijdens de opleiding, startte ik mijn eigen praktijk. De vraag waar je eerste cliënt mee komt, daar word je op getest. Zo komen er steeds grotere dingen op je pad. Je krijgt nooit meer dan je aankunt.

In 2007 werd ik gevraagd om voor de Academie voor Holistisch Coachen de lessen coaching en counseling op me te nemen. Lesgeven is een mooie combinatie met het individueel coachen dat ik doe. Ik heb heel veel ervaring opgedaan in de praktijk. Die kennis geef ik nu door aan mensen die daarmee ook weer anderen gaan helpen. Zo gaan er steeds meer mensen de goede kant op. De kant van innerlijk wellness: goed voor jezelf zorgen.

Het meest bijzondere aan de opleiding Holistisch Coachen vind ik de combinatie met het lichaamsgerichte. Je hebt soms cliënten die heel erg in hun hoofd zitten. Dan kan een aanraking zo helend zijn. Als er iets loskomt dat je ook nog kunt verwoorden en daarover in gesprek kan gaan, dan is dat dubbele winst.”

Voor meer informatie over Conny Lubbersen, klik hier